Contextuele informatie rondom wetenschappelijke video’s

Samen met Public Spaces hebben we gekeken naar de ontwikkeling van een nieuwe dienst die meer contextuele informatie kan geven wanneer iemand naar een videoregistratie kijkt over wetenschap of techniek.

Forty &

Status

Het concept is gevalideerd onder gebruikers en organisaties, voor de ontwikkeling kan nu budget worden aangevraagd.

Deliverables

Bigger Picture

Mensen die geïnteresseerd zijn in wetenschap en techniek zijn vaak nieuwsgierig van aard. Evenementen en musea trekken dagelijks bezoekers die graag worden geprikkeld en informatie willen vergaren uit onverwachte hoeken. Met dit nieuwe concept willen we die ervaring ook online aanbieden. Door het zelf te ontwikkelen kan je mensen een alternatief bieden voor Big Tech oplossingen die niet altijd wenselijk zijn.

Uitdaging

Hoe kunnen we het online ontdekken van contextuele informatie rondom video makkelijk maken?

Probleem

Op welk probleem focusten we ons?

Geïnteresseerden in wetenschap en techniek zijn vaak op zoek naar meer informatie over een onderwerp wat ze aan het ontdekken zijn. Dat kan verdiepende informatie zijn - meer gedetailleerd - of verbredend - gelijkaardige inhoud. Via online media wordt deze behoefte nog niet goed vervuld aangezien ze vaak zelf op zoek moeten naar het volgende filmpje, artikel of evenement. Bovendien bleek uit ons onderzoek (kwalitatieve interviews) dat men wil weten of ze de bron van de informatie kunnen vertrouwen.

Oplossing

Met welke oplossingen kwamen we?

Het concept dat tijdens een Hackathon werd bedacht, was een plug-in voor verschillende organisaties die kennis aanbieden over wetenschap en techniek. Deze partijen kunnen hun content dan taggen en door de informatie tussen de aangesloten organisaties uit te wisselen, kunnen gebruikers die op de ene website een interessante video kijken ook informatie voorgeschoteld krijgen van andere organisaties. Gebruikers kunnen zo meer kennis ontdekken en gevoed worden in hun nieuwsgierigheid.

No items found.
Simulatie

Hoe reageerde de doelgroep op de oplossing?

In exploratieve interviews met de doelgroep ontdekten we een onvervulde behoefte: ze ontdekken graag meer over een onderwerp maar gebruiken nu omwegen om dat te doen. Toen we de doelgroep op grote schaal ons concept gingen aanbieden met een Fake Door Test konden we interesse onderzoeken door de conversie te meten. In alle opzichten presteerde de propositie boven verwachting en kunnen we bevestigen dat het idee wenselijk is.

Pilot

Hoe ging de test met het MVP?

Door de positieve resultaten is het team overtuigd dat dit concept verder ontwikkeld moet worden. De organisaties die nodig zijn om content toe te voegen met de juiste tags zijn ook enthousiast over het idee. Daarom zullen we nu kijken naar mogelijk budget om het MVP te ontwikkelen en het daadwerkelijk gebruik te gaan testen.

Groei

Hoe reageerde de doelgroep op de oplossing?

Door de positieve resultaten is het team overtuigd dat dit concept verder ontwikkeld moet worden. De organisaties die nodig zijn om content toe te voegen met de juiste tags zijn ook enthousiast over het idee. Daarom zullen we nu kijken naar mogelijk budget om het MVP te ontwikkelen en het daadwerkelijk gebruik te gaan testen.

Tot hier

Meer weten?

*Fake Door Testing: wil je meer weten over Fake Door Testing? Lees dan hier onze blog.

Wil je samen vooruit?
Neem contact op met
Sacha
Team
Forty team

Fay de Grefte

Service/UX designer

Sacha Boekelder

Innovation strategist & junior partner
In samenwerking met

Paulien Dresscher | Public Spaces; Daisy van de Zande | InScience ; Philo van Kemenade | Beeld en Geluid ; Rob van Hattum

Living Lab Open Cultuurdata is onderdeel van Innovatielabs:
Het programma Innovatielabs geeft een impuls aan nieuwe veerkracht in de culturele en creatieve sector. Het Stimuleringsfonds Creatieve Industrie, namens alle rijkscultuurfondsen, en CLICKNL voeren het programma uit in opdracht van het  Dienst Uitvoering Onderwijs (Ministerie van OCW).

Living Lab Open Cultuurdata is een samenwerking tussen PublicSpaces, Waag Futurelab, Beeld & Geluid, NPO, InScience, Pakhuis de Zwijger, Dutch Compsers Now, ArchiXL, Tetem en STRP.
Ze onderzoeken hoe open source technologie kan bijdragen aan een groter bereik en betere vindbaarheid van het online aanbod van culturele producties.


Terug naar overzicht
Overzicht cases Forty innnovatie
Balkje om te klikken op dienst, case of verhaal over innovatie en Venture Building. Blauwe lijn.